Løpsinfo

NIGHT HAWK 2021

Nettsiden til Night Hawk vil bli fortløpende oppdatert.

OBS: Arrangementet er tilpasset gjeldende COVID-19-restriksjoner. Hvis disse forutsetningene endrer seg fram mot løpsstart, så kan endringer i tidsskjema og opplegg forekomme. Sjekk nettsidene hyppig siste dager før arrangementet.

Program

Lørdag 14. august

18.00: Arena, infotelt og servering åpner
19.00 – 22.00: Utlevering av låne-EmiTag og GPS i infotelt
20.00: Night Hawk Kids Stjernenatt, fellesstart
21.30: Start Girls & Boys etappe 1-2
21.45: Start Open etappe 1-2
21.55: Start Women og Masters Women, etp 1-3
22.20: Start Men, Masters Men og Grand Masters Men, etp 1-4
01.00: Siste løper i mål

Søndag 15. august

09.00: Arena, infotelt og servering åpner
09.00 – 11.30: Utlevering av låne-EmiTag og GPS i infotelt
10.00: Night Hawk Kids Eventyr, fellesstart
10.10: Jaktstart Boys
10.20: Jaktstart Girls
10.30: Jaktstart Open
10.40: Jaktstart Women
10.50: Jaktstart Masters Women & Grand Masters Men
11.00: Jaktstart Masters Men
11.10: Jaktstart Men 5&6 etappe
11.00-13.00: Fri start individuelle klasser
11.30: Fellesstart Boys og Girls som ikke har vekslet
12.30: Eventuell Premieseremoni Boys og Girls
13.30: Fellesstart Open, Women, Masters Women og Grand Masters Men som ikke har vekslet
14.00: Fellesstart Men og Masters Men som ikke har vekslet
14.15: Eventuell Premieseremoni Open, Women, Masters Women, Grand Masters Men, Masters Men og Men
16.00: Målet stenger

Arena

I 2021 er arenaen Fossum Idrettspark i Bærum, Ankerveien 236. Merket fra RV 168 (Griniveien), ca. 1 km vest for Røa.

Transport

Kollektivtransport

Ta T-banens linje 2 til Eiksmarka. Herfra kan du enten ta buss 230 til stoppestedet Fossumbanen ved Fossum Idrettspark eller gå.

For oppdaterte rutetabeller, priser og sanntidsinformasjon se ruter.no.

Bil og parkering

Det er parkering tilgjengelig for deg som kommer med bil. Parkeringsavgiften er 60,- per dag eller 100,- for begge dager.

Parkeringsavgift betales helst med Vipps til 10711 (Natthauken IL). Vis betalingsbekreftelsen til parkeringsvakten, som deler ut kvitteringslapp som legges i bilen.

Arenakart

Info kommer.

Dusj og WC

Info kommer.

Mat og drikke

Vi vil selge mat og drikke iht. COVID-19-restriksjoner i august

Salg

Det selges Night Hawk-klær og -effekter på arena med god kvalitet og spenstig design.

4allsport vil være tilstede på arrangementet for å selge klær og utstyr.

Overnatting

Vi ber løpere selv om å ordne overnatting grunnet COVID-19.

Løperbank

Trenger du et lag å løpe på, eller har laget ditt en ekstra plass? Send e-post til natthauken@gmail.com

Vi vi legge ut info her med ledige etapper og ledige løpere uken før stafetten.

Terrenget

Terrenget strekker seg mellom ca 150 og 250 moh., og varierer mellom åpen skog med blåbærlyng, mørkere skog med lite undervegetasjon til tett skog samt noen områder med frodig undervegetasjon med noe steinete bunn. De nedre delene av terrenget er et mye brukt utgangspunkt for turgåere, både sommer og vinter og har derfor en god del tråkk og stier. I de mer høyereliggende områdene er det litt mer villmarkspreg med færre stier og noe eldre gran- og furuskog.

Vi gjør oppmerksom på at det finnes både tur-orienteringsposter (markert med tur-o flagg) og faste treningsposter (markert med mini-skjermer og refleksstaver) i terrenget.

Klasser og starttider

Relay

Det kan komme endringer grunnet COVID-19-restriksjoner.

OBS: Vennelag/lag bestående av flere klubber som kan blande seg inn i topp 10 vil bli nektet start. Dette gjelder ikke Open.

Klasse Etapper
Alder Målestokk
Boys
2+2
12-16 år 1:10000
Girls
2+2
12-16 år 1:10000
Open
2+2
Fri alder, fri mix 1:7500
Women
3+3
fra 17 år 1:10000
Masters Women
1+2
fra 35 år 1:7500
Grand Masters Men
1+2
fra 50 år 1:7500
Masters Men 3+3
fra 35 år 1:7500
Men 4+4
fra 17 år 1:10000

Starttider

Klasse Lørdag Søndag Fellesstart
Boys 21:30 10:10 10:25*/11:30
Girls
21:30 10:20 10:35*/11:30
Open 21:45 10:30 10:45*/13:30
Women 21:55 10:40 11:10#/13:30
Masters Women 21:55 10:50 11:05*/13:30
Grand Masters Men 22:20 10:50 11:05*/13:30
Masters Men 22:20 11:00 11:30#/14:00
Men 22:20 11:10 11:30#/14:00

OBS: Starttidene er foreløpige og kan måtte endres.

  • Tid bak teten etter nattetappene halveres før beregning av jaktstarttider søndag
  • * Har fellesstart for alle lag som er mer enn 15 min bak teten etter nattetappene
  • # Har fellesstart for alle lag som er mer enn 30 min bak teten etter nattetappene

Vekslingstider

OBS: Vekslingstidene er foreløpige og kan måtte endres.

Men
Etappe Km Estimert tid Start/ veksling Gaflet
1 5,6 45 min 22:20 Ja
2 5,6 45 min 22:20 Ja
3 6,7 50 min 22:20 Ja
4 8,6 65 min 22:20 Ja
5 6,5 50 min 11:10 Ja
6 6,6 50 min Ja
7 5,2 40 min 12:00 Ja
8 8,5 65 min 12:40 Ja
Mål 13:45
Women
Etappe Km Estimert tid Start/ veksling Gaflet
1 4,9 45 min 21:55 Ja
2 4,9 45 min 21:55 Ja
3 6,7 60 min 21:55 Ja
4 5 45 min 10:40 Ja
5 4,3 40 min 11:25 Ja
6 6,5 55 min 12:05 Ja
Mål 13:00
Boys
Etappe Km Estimert tid Start/ veksling Gaflet
1 3,9 35 min 21:30 Nei, C-nivå
2 3,9 35 min 21:30 Nei, C-nivå
3 3,4 30 min 10:10 Ja, B-nivå
4 3,9 35 min 10:40 Ja, B-nivå
Mål 11:15
Girls
Etappe Km Estimert tid Start/ veksling Gaflet
1 3,9 40 min 21:30 Nei, C-nivå
2 3,9 40 min 21:30 Nei, C-nivå
3 3,4 35 min 10:20 Ja, B-nivå
4 3,9 40 min 10:55 Ja, B-nivå
Mål 11:35
Masters Men
Etappe Km Estimert tid Start/ veksling Gaflet
1 4,9 45 min 22:20 Ja
2 4,9 45 min 22:20 Ja
3 5,6 50 min 22:20 Ja
4 4,4 40 min 11:00 Ja
5 4,4 40 min 11:40 Ja
6 5,8 50 min 12:20 Ja
Mål 13:10
Masters Women
Etappe Km Estimert tid Start/ veksling Gaflet
1 3,9 40 min 21:55 Nei
3 3,2 35 min 10:50 Ja
4 4,9 50 min 11:25 Ja
Mål 12:15
Grand Masters Men
Etappe Km Estimert tid Start/ veksling Gaflet
1 4,9 45 min 22:20 Nei
2 4,2 40 min 10:50 Ja
3 4,2 40 min 11:30 Ja
Mål 12:10
Open
Etappe Km Estimert tid Start/ veksling Gaflet
1 3,9 40 min 21:45 Nei, C-nivå
2 3,9 40 min 21:45 Nei, C-nivå
3 3,4 35 min 10:30 Ja, B-nivå
4 3,9 40 min 11:05 Ja, B-nivå
Mål 11:45

Solo

OBS: Grunnet COVID-19 er start og mål for Solo lagt rett utenfor arena.

Klasse Nivå Km Estimert tid
Solo H40 A 4,7 35
Solo D40 A 4 35
Solo H50 A 4,7 40
Solo D50 A 4 40
Solo H60 A 4 35
Solo D60 A 3 35
Solo H70 A 3 35
Solo D70 A 3 40
Solo Open A A 5 35
Solo Open C C 2,8 30
  • Hent ditt startnummer i lavvo ved Fossum Klubbhus
  • Hent leiebrikke og registrer EmiTag (leid eller egen) til ditt startnummer
  • Fri start mellom 11.00 og 13.00
  • Målestokk 1:7500

Startordning

Det vil være en startansvarlig som sørger for å sende løperne ut med passe mellomrom. Brikke sjekkes på start. Løperne tar selv kart fra riktig karteske. Det er nulling av EmiTag i startøyeblikket.

Målgang

Målgang utenfor arena. Følg merking for avlesning i lavvo.

Kids

Night Hawk Kids er vårt tilbud til barn i alderen 5 til 12 år. Lørdag og søndag har vi fellesstart med innlagte spennende opplevelser for barna. Foreldre kan følge barna i løypa.

Night Hawk Kids Stjernenatt lørdag, N-Nivå

  • Hent ditt startnummer i Infoteltet
  • Gå til Emitag teltet for å hente leiebrikke og registrere EmiTag (leid eller egen) med startnummer
  • Start kl 20:00
  • Fellesstart 2,4 km (25 min)
  • Barna løper samlet ut fra den livlige arenaen og inn i NightHawk skogens skumring
  • I skogen venter spennende poster med overraskelser
  • Målestokk 1:7500

Night Hawk Kids Eventyr søndag, N-Nivå

  • Hent ditt startnummer i Infoteltet
  • Gå til Emitag teltet for å hente leiebrikke og registrere EmiTag (leid eller egen) med startnummer
  • Start kl 10:00
  • Fellesstart 2,3 km (24 min)
  • Barna løper ut i vår eventyr skog som er full av spennende og morsomme poster
  • For de som ønsker en ViltVakkertRått og ikke minst Våt opplevelse bør man ta med skift og håndkle
  • Målestokk 1:7500

Stempling

Night Hawk benytter EmiTag for stempling. Har du ikke din egen brikke kan du leie dette av arrangøren. Forhåndsbestill i Eventor for å sikre at du får brikke! Det selges også brikker på arena.

Start

Ved start holder du EmiTag brikken inntil startenheten for å “nulle” brikken. Startenheten er plassert ved inngangen til startområdet. Brikken leses av etter målgang.

Postene

Postene er av typen Touch-Free PRO. Stemplingsavstand er 65cm når man står stille. Stemplingsavstanden minsker i høy fart. I videoen under kan du se hvordan stemplingen foregår.

Det er ikke nødvendig å berøre posten. Touch Free betyr berøringsfritt!

Før du løper

Startnummer

Det er startnummer i samtlige klasser. Disse hentes i løpskontoret på arena. For stafettlag blir startnumrene å finne i lagsposen. Individuelle løpere henter startnummer selv.

Innsjekk

Før du kan vende nesen mot skogen må du registrere brikken din i Check In-teltet. Her kobler vi EmiTag-brikken din mot startnummeret ditt, enten du leier brikke eller har med din egen. Leier du brikke får du utdelt denne her. Sørg for at strekkoden på startnummeret er godt synlig og uskadet.

GPS

De løpere som skal løpe med GPS får utstyr for GPS-tracking i Check In-teltet.
Lørdag utstyres de antatt beste lagene i Men og Women GPS-tracking.

Søndag fordeles GPS-trackingen på de lagene som gjorde det best på nattetappene. Husk å sjekke om du skal ha GPS før du møter til innsjekk, eller spør i teltet.

OBS: Under jaktstarten på søndag er det ikke tillatt for løpere å se på GPS-trackingen på arena eller på nett før de selv har løpt.

Startområdet

Fellesstarter lørdag

Med fellesstart og mange løpere blir det fort trangt om plassen! Alle klasser starter på arena. 15 minutter før start slippes løperne inn. Kart deles ut i hånden 3 minutter før start. Selve startøyeblikket signaleres av speaker.

Bildet under viser hvordan løpere i hver klasse plasseres i forhold til hverandre. Men 4, Boys, Open og Kids står fremst. I hver boks plasseres løperne ti i bredden, med lavest startnummer fremst.

Søndag

Alle klasser utenom Solo har jaktstart. Løperne må være inne i startområdet senest 15 minutter før egen jaktstarttid. Se programmet for tidspunkt for første start.

Underveis

GPS-tracking og live-resultater

På Resultat-siden finner du lenker til GPS-trackingen og live-resultater. Disse vil også vises på skjermer på arena og henges opp fortløpende.