Løpsinfo

OBS: Denne siden oppdateres fortløpende etter hvert som programmet for Night Hawk 2021 spikres. Det kan skje vesentlige endringer i løpet av det første halvåret i 2021.

På denne siden finner du det meste av informasjonen du som deltar trenger i forkant og underveis. Informasjon om påmelding og resultater finner du på egne sider via menyen øverst på siden.

Nytt i 2021

Følg med her eller på forsiden for å se hva som blir nytt i 2021.

Program

Lørdag 21. august

13.00: Arena, infotelt og servering åpner
14.00 – 16.00: Fri start individuelle klasser
19.00 – 22.00: Utlevering av låne EmiTag og GPS i EmiTag teltet
20.00: Night Hawk Kids Stjernenatt, fellesstart
21.30 – 22.00: Fri start individuell Åpen Natt
21.30: Start Girls & Boys etappe 1-2
21.45: Start Open etappe 1-2
21.55: Start Women og Masters Women, etp 1-3
22.20: Start Men, Masters Men og Grand Masters Men, etp 1-4
22.30-00.30: Night Flash Ungdom – nattparty på arena
23.45: Premieseremoni for natt-etapper
01.00: Siste løper i mål

Søndag 22. august

08.00 – 10.00: Frokost på arena og skole
09.00: Arena, infotelt og servering åpner
09.00 – 11.30: Utlevering av låne EmiTag og GPS
10.00: Night Hawk Kids Eventyr, fellesstart
10.10: Jaktstart Boys
10.20: Jaktstart Girls
10.30: Jaktstart Open
10.40: Jaktstart Women
10.50: Jaktstart Masters Women & Grand Masters Men
11.00: Jaktstart Masters Men
11.10: Jaktstart Men 5&6 etappe
11.00-13.00: Fri start individuelle klasser
11.30: Fellesstart Boys og Girls som ikke har vekslet
12.30: Premieseremoni Boys og Girls
13.30: Fellesstart Open, Women, Masters Women og Grand Masters Men som ikke har vekslet
14.00: Fellesstart Men og Masters Men som ikke har vekslet
14.15: Premieseremonier Open, Women, Masters Women, Grand Masters Men, Masters Men og Men
16.00: Målet stenger

Arena

I 2021 er arenaen Fossum Idrettspark i Oslo.

Transport

Kollektivtransport

Ta T-banens linje 2 til Eiksmarka. Herfra kan du enten ta buss 230 til Fossumbanen eller gå.

For oppdaterte rutetabeller, priser og sanntidsinformasjon se ruter.no.

Bil og parkering

Det er parkering tilgjengelig for deg som kommer med bil. Parkeringsavgiften er 60,- per dag eller 100,- for begge dager.

Parkeringsavgift betales helst med Vipps til 10711 (Natthauken IL). Vis betalingsbekreftelsen til parkeringsvakten, som deler ut kvitteringslapp som legges i bilen. Det er også mulig å betale med kort og kontanter.

Arenakart

Info kommer.

Dusj og WC

Info kommer.

Mat og drikke

Også i år kan du ta middagen på arena! Vi serverer deilig biff stroganoff og hamburger i restauranten. Det blir også solgt hjemmebakte kaker, vafler, fruktbeger, smoothie, kaffe og mineralvann.

Søndag morgen mellom kl. 8 og 10 kan du kjøpe frokost i restauranten. Overnatter du ved skolen er frokosten inkludert og serveres i samme tidsrom.

Du kan betale med Vipps til 10711, kort eller kontanter (NOK, SEK eller EUR).

Salg

Runes O-utstyr er til stede med et rikelig utvalg orienteringsutstyr.

Du kan også kjøpe Night Hawk-klær og -effekter med god kvalitet og spenstig design.

Overnatting

Dersom du trenger overnatting kan du bestille deg plass på hardt underlag med frokost inkludert på Eiksmarka skole ca. tre kilometer fra arena.

Du kan også overnatte i medbragt telt på arena. Bestiller du teltplass er frokost også inkludert.

Løperbank

Trenger du et lag å løpe på, eller har laget ditt en ekstra plass? I løpet av 2021 legger vi ut link til vår løperbank her, slik at du kan finne noen å løpe med!

Terrenget

Informasjon om terrenget, kartet, sperring og ev. treningsløyper kommer senere.

Klasser

Night Hawks hjerte er nattorienteringsstafetten, men vi har noe for de aller fleste! Navnene er på engelsk for å gjøre det enkelt for våre gjester som kommer langveisfra å finne fram også.

Relay

Night Hawk Relay er stafetten som utgjør hjertet av Night Hawk. For mer informasjon gå til temasiden om Night Hawk Relay, der du kan finne lengden på hver etappe, starttider og forventet målgang.

Solo

For de som helst vil løpe alene, eller som ønsker seg noen ekstra kilometer før stafetten finnes det individuelle løyper. Informasjon om klasser og løypelengder kommer etterhvert.

Kids

Night Hawk Kids er vårt tilbud til barn i alderen 5 til 11 år. Lørdag og søndag har vi fellesstart med innlagte spennende opplevelser for barna. Foreldre kan følge barna i løypa.

Kids består av to løp, Stjernenatt og Eventyr.

Stjernenatt

Lørdag kveld er det kidsa som er først ute, i en 2,4 km løype med fellesstart. Barna løper samlet ut fra arenaen og inn i Night Hawk-skogens skumring. I skogen venter spennende poster med overraskelser laget av o-kunstner Silje. Tema for dagen er røyk, slakk line, erteposekasting og tunneler.

Eventyr

På søndag sender vi barna ut i ny fellesstart på 2,3 km. I eventyrskogen venter nye spennende poster. Tema for dagen er fargepulver, bobler, balanse og bading med mer. Klesskift, håndkle og lys løpetrøye som tåler fargepulver anbefales.

Stempling

Night Hawk benytter EmiTag for stempling. Har du ikke din egen brikke kan du leie dette av arrangøren. Forhåndsbestill i Eventor for å sikre at du får brikke! Runes O-utstyr selger også brikker på arena.

Start

Ved start holder du EmiTag brikken inntil startenheten for å “nulle” brikken. Startenheten er plassert ved inngangen til startområdet. Brikken leses av etter målgang.

Postene

Postene er av typen Touch-Free PRO. Stemplingsavstand er 65cm når man står stille. Stemplingsavstanden minsker i høy fart. Touch-Free PRO postenheten ligger horisontalt på bukken. I videoen under kan du se hvordan stemplingen foregår.

Det er ikke nødvendig å berøre posten. Touch Free betyr berøringsfritt!

Før du løper

Startnummer

Det er startnummer i samtlige klasser. Disse hentes i Info-teltet på arena. For stafettlag blir startnumrene å finne i lagsposen. Individuelle løpere henter startnummer selv.

Innsjekk

Før du kan vende nesen mot skogen må du registrere brikken din i Check In-teltet. Her kobler vi EmiTag-brikken din mot startnummeret ditt, enten du leier brikke eller har med din egen.  Leier du brikke får du utdelt denne her. Sørg for at strekkoden på startnummeret er godt synlig og uskadet.

GPS

Utstyr for GPS-tracking deles ut i Check In-teltet.
Lørdag utstyres de antatt beste lagene i Men og Women GPS-tracking.

Søndag fordeles GPS-trackingen på de lagene som gjorde det best på nattetappene. Husk å sjekke om du skal ha GPS før du møter til innsjekk, eller spør i teltet.

Under jaktstarten på søndag er det ikke tillatt for løpere å se på GPS-trackingen på arena eller på nett før de selv har løpt.

Startområdet

Fellesstarter lørdag

Med fellesstart og mange løpere blir det fort trangt om plassen! Alle klasser starter på arena. 15 minutter før start slippes løperne inn. Kart deles ut i hånden 3 minutter før start. Selve startøyeblikket signaleres av speaker.

Bildet under viser hvordan løpere i hver klasse plasseres i forhold til hverandre. Men 4, Boys, Open og Kids står fremst. I hver boks plasseres løperne ti i bredden, med lavest startnummer fremst.

Søndag

Alle klasser utenom Solo har jaktstart. Løperne må være inne i startområdet senest 15 minutter før egen jaktstarttid. Se programmet for tidspunkt for første start.

Underveis

GPS-tracking og live-resultater

På Resultat-siden finner du lenker til GPS-trackingen og live-resultater. Disse vil også vises på skjermer på arena og henges opp fortløpende.

Løperdrikke

Det er løperdrikke i skogen og på arena. Vi har både vann og sportsdrikke fra Fuel of Norway

Etter løpet

Premiering

Lørdag

Vinnere av hver nattetappe i klassene Relay Men og Relay Women mottar premie kl. 23.45.

I Kids får alle premie ved målgang.

Søndag

Mer info kommer.

Night Flash Ungdom

Mer info kommer.